MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
UMC Utrecht - Julius Centrum Onderwijs
kosten
basistarief
€ 295
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Achmea Congrescentrum
Handelsweg 2
3707 NH Zeist
☎ +3130 6937 000
overig
11
Apr
2014
Congres AWBZ 2014
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
UMC Utrecht - Julius Centrum Onderwijs
In de omgeving:
Zeist

Vele organisaties, instanties en instellingen bereiden zich voor op de grote decentralisatie van AWBZ naar Wmo en van de overgang van AWBZ naar de Wet Langdurige Intensieve Zorg, die op 1 januari 2015 van start gaan.

Daarom organiseert de Julius Academy op 11 april een congres hierover. Het accent ligt dit jaar op uitwisseling tussen de deelnemers van het congres. Maar liefst achttien workshops zijn te bezoeken die alle gaan over actuele aspecten of goede voorbeelden van deze decentralisatie en overgang. Je kunt dus als het ware je eigen AWBZ en Wmo congres samenstellen. Drie plenaire inleidingen gaan aan al deze workshops vooraf. Allereerst spreekt Christian Berringer. Hij is hoofd van de AWBZ afdeling van het Duitse Bundesministerium für Gesundheit in Berlijn. Hij legt uit -in duidelijk Engels- waarom de AWBZ oftewel de Pflegeversicherung in Duitsland zo goedkoop werkt en het Persoonsgebonden Budget daarbinnen zo veel wordt gebruikt. Na hem spreekt CIZ voorzitter Daan Hoefsmit. Hij geeft al jaren op onze jaarlijkse congressen de state of the art met indicatiestelling. Hij doet dat ondersteund met vele cijfers en met de nodige passie en humor. Als derde spreekt een gerenommeerde bekende in AWBZ land: Jan Coolen, thans directeur zorgondersteuning bij zorgorganisatie Cordaan. Hij wil graag dat inkoop en verkoop gaan over zorgprogramma’s (bijvoorbeeld voor de groep dementerenden) en niet over het tarief per uur zorg van een bepaalde soort.

Dan volgen alle workshops. Een hoge functionaris van VWS sluit het congres af. Zit het Ministerie nog op koers? Moet het de decentralisatie en overgang afremmen? Als je aan het einde van het congres vertrekt ben je op de hoogte van wat er speelt in Den Haag, aan universiteiten, bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders en bij vele innovatieve projectleiders.

Doelstellingen:

  • Kennisnemen van en leren omgaan met ontwikkelingen in de indicatiestelling.
  • Het gezamenlijk evalueren van de wenselijkheid van de nieuwe ontwikkelingen en het vormen van een opinie daarover.
  • Het kennisnemen van opvattingen bij het Ministerie van VWS, de zorgverzekeraars en binnen de wetenschappelijke wereld over de kwaliteit van het indiceren.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!