MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 1175
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Psychologie/-therapie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
RINO Groep
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
13
Mei
2014
Basiscursus Gedragstherapie - Inleidend deel
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Psychologie/-therapie'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

De cursist is in staat leerprincipes te herkennen in de problematiek van de cliënt. De cursist is in staat gegevens over de problematiek van de cliënt te ordenen in een holistische theorie. De cursist kan een gefundeerde probleemkeuze maken. De cursist is in staat vanuit de probleemkeuze metingen te verrichten die kunnen leiden tot het opstellen van een functie- en/of betekenisanalyse. De cursist is in staat een behandelplan op te stellen dat logisch voortvloeit uit de eerder gemaakte analyses en probleemkeuze. De cursist maakt kennis met enkele basale interventiemethoden uit de cognitieve gedragstherapie. De cursist krijgt een globaal overzicht van de verschillende generaties gedragstherapieën.

Informatie zal gegeven worden in de vorm van inleidingen, interactieve discussies en demonstraties. Het oefenen met het maken van analyses zal gebeuren aan de hand van casus, zowel plenair als in subgroepen. Het leren ‘verkopen’ van analyses en behandelplan aan de cliënt zal geschieden door middel van rollenspelen in subgroepen. Op deze wijze zal tevens geoefend worden met basale interventietechnieken. Aandacht zal geschonken worden aan de plenaire nabespreking van zaken die in subgroepen geoefend worden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!