MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 4 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Neurologie, GGZ & psychiatrie, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Alzheimer/Dementie
ICPC:
A, N, P
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
4
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Diagnostiek van dementie
Accreditatie Periode: 16-02-2020 t/m 16-02-2022
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Neurologie', 'GGZ & psychiatrie' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

In deze cursus leert u de verschillende vormen van dementie kennen. U leert waarom het stellen van de diagnose dementie belangrijk is. U krijgt inzicht in de epidemiologie van dementie. Verder maakt u kennis met de diagnostische criteria voor het dementiesyndroom, de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, dementie met Lewy bodies, dementie door Parkinson en milde cognitieve stoornissen (mild cognitive impairment, MCI).

U leert de verschillende onderdelen van het diagnostisch onderzoek van dementie kennen. Ziektediagnostiek bestaat uit anamnese en heteroanamnese, observatie, lichamelijk, neurologisch en psychiatrisch onderzoek, laboratoriumonderzoek, neuropsychologisch en beeldvormend onderzoek, eeg-onderzoek, liquor- en genetisch onderzoek. Ook zorgdiagnostiek is een onderdeel van het diagnostisch proces. Daarnaast komen verschillende valkuilen bij het diagnosticeren van dementie in deze cursus aan bod.

Deze cursus bestaat uit twee modules. In module 1 komen het basisonderzoek en aanvullend onderzoek aan bod, evenals de diagnostische criteria van het dementiesyndroom, de ziekte van Alzheimer (ZvA), dementie met Lewy bodies (DLB) en parkinsondementie (PDD). Module 2 behandelt de diagnostiek van vasculaire dementie (VaD), frontotemporale dementie (FTD) en mild cognitive impairment (MCI), evenals specialistisch onderzoek en zorgdiagnostiek. Module 1 en 2 leveren gezamenlijk 4 punten op.

Na het volgen van deze cursus (module 1 en 2):

  • weet u waarom het stellen van de diagnose dementie in een vroeg stadium belangrijk is.
  • kent u de epidemiologie van de verschillende vormen van dementie.
  • kent u de diagnostische criteria van het dementiesyndroom en milde cognitieve stoornissen (mild cognitive impairment, MCI).
  • kent u de overeenkomsten en verschillen tussen de ziekte van Alzheimer (ZvA), vasculaire dementie (VaD), frontotemporale dementie (FTD), dementie met Lewy bodies (DLB) en parkinsondementie (Parkinson’s disease dementia, PDD).
  • bent u op de hoogte van de onderzoeken die nodig zijn om dementie te diagnosticeren, waarbij u weet welke onderzoeken standaard en welke onderzoeken aanvullend zijn.
  • bent u op de hoogte van zorgdiagnostiek.
  • kent u de valkuilen bij de diagnostiek van delier en/of dementie.
  • kent u de valkuilen bij de diagnostiek van depressie en/of dementie.

Deze cursus heeft twee modules en een eindtoets.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!