De e-learning Beroertepreventie bij Atriumfibrilleren (AF) is bedoeld voor huisartsen en apothekers
In deze verdiepingstraining leert u welke kennis en kunde u nodig heeft om een beroerte te voorkomen bij uw patiënt door het tijdig opsporen van atriumfibrilleren en goed behandelen van deze patiënten. Daarnaast krijgt u enkele praktische tips mee rondom antistollingsbehandeling.
De e-learning is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
In de e-learning wordt aandacht besteed aan de achtergrond en epidemiologie van beroertes en atriumfibrilleren, en waarom u zou moeten screenen op atriumfibrilleren. Aan de hand van een casus zal worden ingegaan hoe u de juiste anamnese kunt afnemen en welk lichamelijk onderzoek nodig is. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de antistollingsbehandeling en enkele praktische tips die u direct kunt toepassen in uw huisartspraktijk. Elke fase vraagt om andere kennis en kunde.
Na het doorlopen van deze e-learning Beroertepreventie bij Atriumfibrilleren (AF) heeft de huisarts of apotheker kennis van:
Na het doorlopen van de e-learning Beroertepreventie bij Atriumfibrilleren (AF) kan de huisarts of apotheker:
Deze e-learning duurt ongeveer 1,5 uur en is voor 1,5 punt geaccrediteerd bij Accreditatie Bureau Cluster 1 (voor huisartsen), Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie en Nederlandse Vereniging van ZiekenhuisApothekers (voor apothekers).
Om te slagen dient u alle onderdelen te doorlopen, de video’s van alle modules volledig te bekijken en 80% van de vragen goed te beantwoorden tijdens de eindtoets.