MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Neurologie, Algemeen & overig
ICPC:
A, N
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel (deel 1)
Accreditatie Periode: 02-04-2019 t/m 02-04-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Neurologie' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De zorg voor verpleeghuispatiënten met ernstig hersenletsel en persisterende bewustzijnsstoornissen is ingewikkeld. Ernstig hersenletsel heeft een enorme impact, zeker ook op de mensen in de directe omgeving van de patiënt. Hersenletsel kan veroorzaakt zijn door trauma, CVA, tumor, infectie, circulatiestilstand, asfyxie of metabole ontregeling. Intensieve en soms agressieve behandeling direct na het letsel wordt ingezet met als streven: een zo goed mogelijk herstel. Maar bij een deel van de patiënten blijft het herstel helaas uit. Dan komt het verpleeghuis in beeld.

In de cursus Bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel - Deel 1 wordt ingegaan op de gevolgen van het letsel op het bewustzijn: coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand. Hoe maak je het onderscheid? Welke hulpmiddelen staan daarbij ter beschikking? Wat zijn de neurofysiologische en anatomische achtergronden?

Deel 1 bestaat uit twee modules en een eindtoets. In het (aparte) deel 2 van de cursus zal worden ingegaan op de mogelijke behandeling van bewustzijnsstoornissen bij hersenletsel en op de ‘advance care planning’. 

Na het volgen deze cursus kunt u:

  • de verschillende gevolgen van hersenletsel op het bewustzijn beschrijven.
  • omschrijven wat het verschil is tussen coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand.
  • de hulpmiddelen opnoemen die u ter beschikking staan bij het onderscheiden van coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand.
  • de neurofysiologische en anatomische achtergronden van coma, niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand uiteenzetten.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!