MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
AccreDidact BV
kosten
basistarief
€ 49,60
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
onderwerp(en):
Lifestyle en voeding
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
AccreDidact Huisarts 17/05 - Leefstijl I - Voeding en de huisarts
Accreditatie Periode: 12-09-2017 t/m 12-09-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Voeding komt regelmatig ter sprake in de huisartsenpraktijk. Meestal in het kader van overgewicht, maar steeds vaker zijn er andere redenen dat patiënten zich bezighouden met gezonde voeding. Zo kunnen patiënten streven naar een gezonde leefstijl, zich fitter willen voelen, intensief sporten of bijvoorbeeld uit principe geen vlees willen eten. Ook is er steeds meer aandacht voor gezonde voeding bij ouderen. Opvallend is het feit dat zelfs het tweede hoofdstuk van het Leerboek Chirurgie (auteur: P.A.M. van Leeuwen) in zijn geheel gewijd is aan voeding.

Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding: het oerdieet?, het koolhydraatarm dieet?, vegetarisch eten? Zoveel mensen, zoveel meningen. Het is belangrijk om in de huisartsenpraktijk objectieve en begrijpelijke informatie te geven over de invloed van voeding op de gezondheid. Als bron voor deze nascholing worden het Voedingscentrum en de NHG-adviezen rondom gezonde leefstijl genomen.

Het onderwerp voeding is zeer uitgebreid. In deze nascholing wordt de basis van gezonde voeding besproken en wordt nader ingegaan op wat gezonde voeding inhoudt voor specifieke groepen patiënten. Het is zeker niet de bedoeling om de taak van de diëtisten over te nemen. Zij hebben niet alleen veel kennis over gezonde voeding, maar kunnen het advies ook aanpassen aan de wensen en mogelijkheden van de individuele patiënt. Zij zijn niet alleen opgeleid om kennis over te dragen, maar kunnen patiënten ook begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl in het algemeen. Het veranderen van het eet- en beweeggedrag is immers complex. Wat, wanneer, waar, met wie, waarom en hoe iemand eet, wordt beïnvloed door leeftijd, geslacht, etniciteit, omgeving, financiën, geloof, verschillende psychische factoren en sociale media. Het motiveren tot gedragsverandering komt in deze nascholing ook niet aan de orde.

Na afronding van dit programma:

  • kunt u de patiënt adviseren over gezonde voeding.
  • kunt u deze kennis aanpassen voor de specifieke doelgroepen qua leeftijd en voorgeschiedenis.
  • kunt u de actuele informatie over voeding opzoeken bij het Voedingscentrum.
  • kunt u de patiënt informeren met behulp van de door het ontwikkelde patiëntenbrieven van thuisarts.nl.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!