MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 575
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
15
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
14
Mei
2014
Kortdurende psychoanalytische steungevende psychotherapie
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Kortdurende psychodynamische steungevende psychotherapie (KPSP) heeft als uitgangspunt een praktisch en relationeel perspectief op de psychyo-analytische theorie. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar KPSP bij depressie laten een effect grootte zien die minimaal vergelijkbaar is met andere evidence based psychotherapie vormen. De therapie richt zich op veranderingen welke aanleiding waren voor de klachten of deze onderhouden. Het gekozen focus bepaalt of de bespreking van de problematiek plaats vindt op niveau van:

  1. Symptomen en coping;
  2. interpersoonlijk functioneren;
  3. intrapersoonlijk funtioneren.

Mede afhankelijk van de persoonlijkheidsontwikkeling kunnen de interventies meer psycho-educatief en steunend van aard zijn, of meer gericht op het verwerven van inzicht. Door deze werkwijze is KPSP toepasbaar bij een breed scala van patiënten met depressieve klachten, met name ook als er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek. KPSP is als methode onderzocht bij depressies, maar is ook bij andere problematiek toepasbaar.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus kennen de deelnemers de basisprincipes van KPSP en kunnen deze toepassen in de praktijk. De cursist selecteert uit de eigen werkomgeving cliënten waarbij een KPSP benadering kan worden uitgevoerd. Indien gewenst kan supervisie (individueel of in groepsverband) in overleg met de docenten aansluitend aan de cursus worden geregeld. Verder verleent deze cursus toegang tot het desgewenst volgen van de cursus 'Verdieping in de KPSP'. Bovendien verwerft de cursist kennis en vaardigheden over psychotherapeutische principes die in ander en breder verband dan alleen KPSP van toepassing zijn.

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!