MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Ziekenhuis Amstelland
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Ziekenhuis Amstelland
Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
☎ +3120 7557 000
overig
20
Mei
2014
Nascholing plaatsing Mirena spiralen en nascholling Essure methode
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Stichting Ziekenhuis Amstelland
In de omgeving:
Amstelveen

Het programma zal beginnen met uitgebreide informatie over de Mirena als anticonceptivum t.o.v. van andere vormen van anticonceptie. Tevens zullen alle gebruikstoepassingen van de Mirena aan de orde komen en bij welke patientenpopulatie, bijvoorbeeld met co-morbiditeit, de Mirena gebruikt kan worden. Alles volgens de laatste inzichten met toepassing van het principe evidence-based medicine.

Hierna volgt een hands-on training voor het plaatsen van een Mirena spiraal op fantoompreparaten maar ook op een speciale 3-D simulator om het zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven. Deze training zal begeleid worden door twee gynaecologen. Het trainingsmateriaal zal geleverd worden door Bayer Farmaceuticals.

Als tweede scholingspunt zal een definitieve vorm van anticonceptie besproken worden, de Essure. Dit is een nieuwere en veel patiëntvriendelijkere methode dan de klassieke sterilisatie-methode dmv laparoscopie. De nieuwste onderzoeksresultaten zullen gepresenteerd worden m.b.t. de betrouwbaarheid van deze methode. Deze zullen verrassend zijn en zeker een verandering in counselling binnen de huisartsenpraktijk teweeg kunnen brengen.

Aansluitend zal een van de gynaecologen deze methode op een 3-D simulator laten zien en is er een mogelijkheid voor geïnteresseerden om dit ook te proberen.
Aan het eind van het programma is er uitgebreid tijd voor vragen en discussie.

Programma-indeling:

18:30-19:00 ontvangst met
19:00-19:30 presentatie Mirena
19:30-20:15 training plaatsen Mirena
20:15-20:30 pauze
20:30-21:00 presentatie Essure en demonstratie
21:00-21:30 discussie en vragen
21:30 afsluiting

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!