MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
HCA Consultancy
kosten
basistarief
€ 1300
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
18
punten
locatie
De Leilinden
Peter van den Breemerweg 23
3768 MP Soest
☎ +3133 4330 898
overig
02
Jun
2014
Persoonlijke Ontwikkeling binnen Team Resource Management. 3-daagse. Hoe effectief ben ik? PCM - Praktisch en resultaatgericht zelfinzicht in communicatie met de ander.
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
HCA Consultancy
In de omgeving:
Soest

3-daagse training

Aan het einde van de training heeft u:

  1. Kennis van de logica en structuur van de basis concepten van het Process Communication Model®. (Interpersoonlijke communicatie, verschil tussen proces en inhoud, verschillende persoonlijkheid types en hun belangrijkste kenmerken).
  2. Kennis en begrip van uw eigen communicatie profiel om van daaruit anderen beter te kunnen begrijpen en uw samenwerking en leiding effectiever te maken. (Hoe u en de andere persoonlijkheid types de wereld om ons heen ervaren, het herkennen van verbale en non-verbale signalen in relatie tot de verschillende persoonlijkheid types, het herkennen en begrijpen van de psychologische behoeften van de verschillende persoonlijkheid types en hoe hieraan te voldoen. Bijvoorbeeld contact maken, motiveren, omgevingsvoorkeur, leiderschapsstijl).
  3. Concrete handvatten om om te gaan met lastige (stressvolle) situaties. Ontstaan van conflicten, herkennen van communicatie-stress patronen, herstellen van het contact en de relatie. (De relatie tussen behoeften en stress, de 3 voorspelbare stappen in een “distress” volgorde, bijbehorend gedrag en communicatie en hoe hier effectief mee om te gaan).
  4. Kunt u andere persoonlijkheid types herkennen en uw eigen stijl hier flexibel op aanpassen voor direkt resultaat. (Communicatieregels, de 5 communicatiekanalen, de beoordelingsmatrix, voorkeursstijlen voor leiding, voorkeursstijlen voor motivatie).

De training is een mix van informatieverstrekking, groepsdiscussies / interactie en het concreet oefenen van vaardigheden.
Tijdens de training ontvangt ieder zijn eigen persoonlijke communicatie profiel en een PCM manual om mee aan de slag te gaan.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!