MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
€ 270
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
NH Hotel Eindhoven Conference Centre Koningshof
Locht 117
5504 RM Veldhoven
☎ +3140 2537 475
overig
15
Mei
2014
Symposium - Wat heeft de filosofie de psychologie te bieden?
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Veldhoven

Filosofie Magazine en Cure & Care Development organiseren gezamenlijk een symposium met als doel filosofische inzichten aan te reiken over levensvragen; kennis waarmee psychologen, artsen en andere professionals werkzaam op het terrein van (geestelijke) gezondheidszorg en anderen die geïnteresseerd zijn in existentiële kwesties hun functioneren kunnen verrijken. Moeilijke periodes in een leven zijn niet alleen zwaar vanwege psychische of fysieke klachten maar ook omdat er allerlei existentiële kwesties spelen. Dat zijn vragen over zin en betekenis, over wie wij zijn en wat wij uit het leven willen halen. Vragen die vooral zwaar wegen als we worden geconfronteerd met eindigheid, afhankelijkheid of verlies van decorum. Naast psychisch lijden is er ook een existentieel lijden. Filosofie kan niet genezen maar biedt wel inzichten en instrumenten om dit lijden beter te hanteren of in perspectief te plaatsen. Tijdens het symposium gaan in workshops filosofen en psychologen in op thema’s uit de psychologische praktijk en het dagelijkse leven, zoals omgaan met ernstige ziektes, motivatie en veerkracht, angst en leefstijlen.

Het symposium bestaat uit een plenair gedeelte met inleidingen en biedt daarna twee workshoprondes waarbij iedere deelnemer steeds een keuze kan maken uit vier workshops.

De workshops behandelen de volgende thema’s:

  1. omgaan met kanker, andere ernstige ziektes & de dood
  2. motivatie & veerkracht
  3. depressie en angst
  4. leefstijlen
     
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!