MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
kosten
basistarief
€ 525
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Kindergeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
7
punten
locatie
De Poort van Riel
Alphenseweg 2
5133 NE Riel
☎ +3113 5182 983
overig
11
Apr
2014
Newborn Life Support
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
In de omgeving:
Riel

De Newborn Life Support (NLS®) cursus is gericht op de theoretische en praktische instructie over basale luchtwegondersteuning bij pasgeborenen gedurende de eerste 10-20 minuten na de geboorte en is zeer geschikt voor alle professionals in de gezondheidszorg (ongeacht discipline of functie), die betrokken zijn bij de opvang van pasgeborenen.

De 1-daagse cursus bestaat uit lezingen over de fysiologie, opvang van pasgeborenen, speciale gevallen en intubatie. Voor aanvang van de cursus dient een uitgebreide syllabus (vooralsnog in het engels) doorgenomen te worden. Tevens is er een vaardigheidstraining in de praktische luchtwegondersteuning, het verkrijgen van toegang tot de circulatie en medicatie, uitleg over de resuscitaire en hartmassage. Ook is er ruimte in de cursus voor het oefenen van zogenaamde scenario’s waarbij de vaardigheden in de opvang geoefend kunnen worden in een realistische nabootsing van een casus onder leiding van een ervaren instructeur.

Tijdens de cursus wordt u begeleid door een groep instructeurs, de "faculty". Dit zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van opvang van pasgeborenen die daarnaast intensief didactisch geschoold zijn.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk en praktisch examen. Bij het succesvol afsluiten van de cursus ontvangt men een NLS® -Provider certificaat dat internationaal erkend wordt door de Resuscitation Council (UK).

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!