MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
€ 300
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Psychologie/-therapie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
HSK Hoofdkantoor
Oude Oeverstraat 120
6811 JZ Arnhem
☎ +3126 3687 700
overig
15
Apr
2014
Werken aan verandering met het Stappenplan voor Reflectie en Discipline (SRD) - Eendaagse workshop
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Psychologie/-therapie'
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Arnhem

Aan de basis van voortdurende problematiek, ongezonde routines en blijvend lijden ligt een even simpel als solide feit; ons gedrag wordt grotendeels bestuurd door de onderste lagen van het brein die gericht zijn op directe behoeftebevrediging en automatisering. Om gedrag te veranderen moet de bovenste laag meer de regie gaan voeren. Het stappenplan voor reflectie en discipline (SRD) is een hulpmiddel om dit voor elkaar te krijgen. Het SRD vertaalt kennis over het brein naar eenvoudige technieken om ingesleten reactiepatronen te accepteren of te veranderen. De methode kan als zelfhulp worden toegepast maar is ook uitstekend te gebruiken door hulpverleners die kortdurend werken, per sessie weinig tijd hebben of eens een andere invulling aan de therapie willen geven.

Tijdens de workshop krijgen deelnemers inzicht in de werking van het gelaagde brein en de bio-psycho-sociale voorwaarden voor duurzame gedragsverandering. Vervolgens wordt het stappenplan voor reflectie en discipline geïntroduceerd, uitgelegd en gedemonstreerd. Aan het eind van de workshop zijn deelnemers in staat om het stappenplan bij hun eigen patiënten toe te passen.

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!