valt en wanneer er sprake is van zwijgplicht of wanneer u juist moet melden. Dit doet hij aan de hand van casuústiek die u vooraf kunt inbrengen.

Speciaal voor leden heeft de LHV Academie een cursus op maat samengesteld die u in vier uur tijd door de meest relevante wet- en regelgeving helpt. Verwacht daarbij geen droge betogen en taaie theorie. Samen met collega-huisartsen bespreekt u praktische casuïstiek. Kenmerken van deze workshop: tuchtrecht, beroepsgeheim, WGBO, eigen casuïstiek

 

 

"/>
MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
LHV
kosten
basistarief
€ 300
leden
€ 135
extra prijsinformatie
annuleringsvoorwaarden
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Het Seminar
Hertmerweg 42
7625 RH Zenderen
☎ +3174 2595 979
overig
12
Jun
2014
Werken tussen wet en praktijk
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Wet- en regelgeving'
Van aanbieder:
LHV
In de omgeving:
Zenderen

Kenmerken van deze workshop: tuchtrecht, beroepsgeheim, WGBO, eigen casuïstiek

U heeft als huisarts iedere dag te maken met wetten en regelgeving in de praktijk. Op welke momenten mag u bijvoorbeeld wel of juist geen informatie verstrekken? Hoe dient u te handelen bij wilsonbekwame patiënten, en wat is er zo specifiek aan kinderen als patiënt? Voordat u het weet heeft u in uw dagelijkse praktijk de grenzen van wet- en regelgeving geraakt. Want van medisch beroepsgeheim tot wilsonbekwaamheid, het werk van elke huisarts is ingekaderd door regels. Tegelijkertijd moet u snel handelen en tientallen knopen doorhakken, zonder dat u zich verdiept in dikke wetboeken en stapels regelgeving.

De LHV helpt u graag om de praktische bomen door het juridische bos te zien. Speciaal voor leden heeft de LHV Academie een cursus op maat samengesteld die u in vier uur tijd door de meest relevante wet- en regelgeving helpt. Verwacht daarbij geen droge betogen en taaie theorie. Samen met collega-huisartsen bespreekt u praktische casuïstiek.

Arie de Jong, jurist en huisarts in Goirle, maakt u wegwijs in het juridische woud van de procedures en feiten van het tuchtrecht, de WGBO en alles wat met informatieverstrekking en toestemming te maken heeft. Hij leert u wat onder het beroepsgeheim valt en wanneer er sprake is van zwijgplicht of wanneer u juist moet melden. Dit doet hij aan de hand van casuïstiek die u vooraf kunt inbrengen.

Leerdoelen

  • Kennis van gezondheidsrecht in de dagelijkse praktijk.
  • Knelpunten herkennen en oplossingsgericht handelen vanuit het gezondheidsrecht

Arie de Jong, jurist en huisarts in Goirle, maakt u wegwijs in het juridische woud van de procedures en feiten van het tuchtrecht, de WGBO en alles wat met informatieverstrekking en toestemming te maken heeft. Hij leert u wat onder het beroepsgeheim valt en wanneer er sprake is van zwijgplicht of wanneer u juist moet melden. Dit doet hij aan de hand van casu?stiek die u vooraf kunt inbrengen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!