MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
LHV
kosten
basistarief
€ 300
leden
€ 135
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Management, Effectiviteit en efficiency
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Grand Café Restaurant Zalencentrum Urbana
Wipstrikkerallee 213
8025 AH Zwolle
☎ +3138 4538 418
overig
15
Mei
2014
Lean werken in de huisartsenpraktijk, kan dat?
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Management' of 'Effectiviteit en efficiency'
Van aanbieder:
LHV
In de omgeving:
Zwolle

Deze avond-nascholing geeft u handvatten om processen in de huisartsenpraktijk optimaal in te richten en praktijkvoering effectief en kwalitatief hoogstaand te maken.

Om meer rendement uit de workshop te halen zien wij graag dat u de workshop samen met ondersteunend personeel uit uw praktijk bezoekt.

‘Zorg dichterbij huis, afgestemd op de individuele zorgbehoefte van mensen en daarmee goedkoper’ is het uitgangspunt voor de komende tijd. Mensen gaan alleen naar een ziekenhuis als het echt niet anders kan. Als het wel anders kan moeten ze de zorg in de buurt zoeken. Dit benadrukt de rol van de huisarts als poortwachter. De huisarts verleent de zorg in de buurt en die moeten we dus versterken. Om als huisarts de patiënten nog beter te kunnen bedienen is het noodzakelijk dat de kosten omlaag en de productiviteit en de kwaliteit omhoog gaan.

Om op deze ontwikkelingen in te spelen organiseren wij voor u een bijeenkomst over Lean werken in de huisartsenpraktijk. We willen u een kans bieden om met een andere bril naar uw eigen werk te kijken. Dit doen we aan de hand van een simulatiespel. Hierin komen de principes van Lean werken aan de orde en door mee te doen aan het simulatiespel merkt u de waarde die dit kan hebben voor uw eigen praktijkvoering, namelijk het eenvoudiger en plezieriger organiseren van uw werk!

  • Lean werken helpt u te richten op hoofdzaken in uw praktijkvoering: de principes richten zich op waarde toevoegende activiteiten en het reduceren van alle overige activiteiten
  • Het gaat om procesverbetering als normaal onderdeel van ieders werk. Iedere medewerker is verantwoordelijk voor het eigen handelen en krijgt daardoor meer uitdaging in het werk
  • Lean werken gaat uit van de bestaande situatie waarin het goede behouden wordt en niet van het principe ‘alles moet anders’

Programma:

  • Ontvangst
  • Inleiding Lean werken en verspilling 
  • Simulatiespel
  • Nabespreking
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!