MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Meerdaags
organisatie
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
kosten
basistarief
€ 895
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Kindergeneeskunde
onderwerp(en):
AED/BLS/ALS/reanimatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
De Poort van Riel
Alphenseweg 2
5133 NE Riel
☎ +3113 5182 983
overig
21
Mei
2014
Pre Hospital Paediatric Life Support
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp' of 'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
In de omgeving:
Riel

De Pre-Hospital Paediatric Life Support (PHPLS®) cursus heeft als doel het optimaliseren van de spoedeisende hulp bij kinderen gedurende de kritieke fase voor aankomst in het ziekenhuis, of tijdens interhospitaal transport.

De cursus is in 1998 door de Advanced Life Support Group in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld – die ook de bekende Advanced Paediatric Life Support (APLS®) en Major Incident Management and Medical Support (MIMMS®) cursussen heeft ontwikkeld.

De cursus volgt evenals de APLS®, European Paediatric Life Support* (EPLS®) en de Newborn Life Support (NLS®) de gestructureerde benadering van het ernstig zieke of zwaargewonde kind, en vormt daarom een belangrijke aanvulling op het bestaande cursusaanbod van de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SHK). Tevens wordt er aandacht besteed aan de opvang van de natte zuigeling.

Uitvoering: De PHPLS® is een twee-daagse cursus waarbij lezingen, praktische vaardigheden, scenario’s en discussies gebruikt worden als leermiddelen om te komen tot een goede behandeling in de pre-hospitale setting.
Ter voorbereiding op de cursus dient men het PHPLS® handboek te bestuderen en een pre-test te maken.

De cursus wordt afgesloten met een viertal tests: de schriftelijke meerkeuze toets (mcq), Basic Life Support, Airway Management en Scenario.

Doelgroep: Ambulanceverpleegkundigen, huisartsen en artsen die werkzaam zijn bij huisartsenposten, artsen en verpleegkundigen werkzaam bij een Mobiel Medisch Team, artsen en verpleegkundigen betrokken bij het transport van zieke of gewonde kinderen, militaire artsen en verpleegkundigen, alle andere artsen en verpleegkundigen die buiten het ziekenhuis werken met zieke of gewonde kinderen.

Organisatie: Per cursus kunnen maximaal 24 kandidaten geplaatst worden.

De instructeurs zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van acute kindergeneeskunde en merendeels pre-hospitaal werkzaam. Zij zijn bovendien intensief didactisch geschoold.

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!