MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Instituut voor Eclectische Psychologie
kosten
basistarief
€ 3300
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
40
punten
locatie
Forum De Ganzenheuvel
Ganzenheuvel 56
6511 WD Nijmegen
☎ +3124 3234 706
overig
10
Apr
2014
NLP-practitionersopleiding
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Van aanbieder:
Instituut voor Eclectische Psychologie
In de omgeving:
Nijmegen

Kernthema’s

 • Doelgericht werken
  - U leert stuurkundig verantwoorde doelen te formuleren, zodat de kans op succes toeneemt en u van iedere stap onderweg naar het doel kunt leren. U leert doelen te toetsen aan vormvoorwaarden.
 • Observatie van non-verbale reacties
  - U leert uw zintuigen te gebruiken voor de onmiddellijke waarneming van het effect van uw communicatie en voor het herkennen van wat er zich in iemands innerlijke beleving afspeelt. Daardoor kunt u met meer contact en precisie met mensen werken.
 • Rapport opbouwen
  - U leert hoe u een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid (rapport) kunt scheppen. De basis voor rapport is liefdevolle aandacht. Door de maatstaven die u tot uitdrukking brengt, uw woordkeus, uw houding en uw gebaren e.d. af te stemmen op het gedrag van de ander, bent u in staat het rapport doelgericht te versterken.
 • Innerlijke hulpbronnen activeren
  - Het hebben van problemen betekent in NLP dat je nog niet de juiste hulpbronnen hebt kunnen vinden. U leert hoe u innerlijke vermogens kunt opsporen en inzetten voor verandering. De vragen waar het hier om gaat is: “Wat houdt mij tegen?’ en “Wat heb ik dus nodig?’ Is het inzicht, creativiteit, rust, of iets anders? En als ik dat weet, hoe maak ik dat dan wakker in mijzelf?
 • Taalpatronen herkennen en inzetten
  - U leert werken met het meta-model, waardoor de relatie tussen taal en ervaring helderder wordt. U leert hoe u nauwkeurige informatie kunt verzamelen en tegelijkertijd de ander kunt stimuleren om zijn wereldmodel uit te breiden en beperkende ideeën onder de loep te nemen. En u leert u herkaderen (reframing),
  d.w.z. hoe u feiten in een ander kader kunt plaatsen, zodat ze een andere betekenis krijgen. Het gaat dan om een nieuwe betekenis die de doelen van de ander beter ondersteunt.
 • Mentale strategieën
  - U leert observeren welke innerlijke stappen iemand doorloopt bij een mentale activiteit, bijvoorbeeld bij het creatief zijn, het zichzelf motiveren, het beslissen, iets begrijpen, etc.. Deze manier van werken heeft tal van toepassingen: u kunt probleemstrategieën veranderen, ineffectieve strategieën verbeteren, iemand nieuwe strategieën aanleren of effectieve strategieën van anderen overnemen.
 • Communiceren met ’gedeelten’
  - U leert respectvol overleggen en onderhandelen met gedeelten van uzelf en anderen om op een andere manier om te gaan met weerstand. Ieder gedeelte, hoe vreemd of destructief het ook reageert, kan gewaardeerd worden voor zijn of haar positieve bedoelingen. Vaak gaat hier het om ervaringen en gedragingen die met de gebruikelijke manieren van communiceren niet beïnvloed kunnen worden. U leert onbewuste vermogens en informatie toegankelijker te maken. U leert onderhandelen om met uzelf en anderen tot win-win resultaten te komen, en zowel
  interpersoonlijke als innerlijke conflicten op te lossen.
 • Veranderingstechnieken
  - U leert verschillende krachtige veranderingstechnieken voor positieve groei en verhoogde effectiviteit, zoals de ‘Circle of Excellence’, de ‘Gedragsgenerator’, ‘Change Personal History’, ‘Zesstaps herkaderen’, ‘Onderhandelen tussen gedeelten’ en ‘Het uitlijnen van logische niveaus’.


Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!