MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
RIVM/CvB
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Zwangerschap & verloskunde
ICPC:
W
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Prenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie (PSIE)
Accreditatie Periode: 25-3-2020 t/m 24-3-2022
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Zwangerschap & verloskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De Prenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie (PSIE, ofwel bloedonderzoek zwangeren) is een landelijk bevolkingsonderzoek waarbij een zwangere vrouw bloedonderzoek aangeboden krijgt in het eerste verloskundig consult (bij voorkeur vóór week 13 van de zwangerschap). Het bloed van zwangere vrouwen wordt gescreend op hepatitis B, syfilis, hiv, bloedgroepen en bloedgroepantistoffen. De screening is erop gericht een aantal ernstige ziektes bij ongeboren en pasgeboren kinderen te voorkomen. Afhankelijk van de uitslagen van het bloedonderzoek vinden in het kader van het PSIE programma verschillende vervolgacties plaats.

Het bevolkingsonderzoek PSIE is een screeningsprogramma dat volledig is geïntegreerd in het zorgaanbod van verloskundig zorgverleners. Veel zorgverleners zullen zich nauwelijks realiseren dat hier sprake is van een bevolkingsonderzoek. Een bevolkingsonderzoek onderscheidt zich van de reguliere zorg op een aantal punten.

Cursisten hebben na het volgen van de e-learning kennis van de doelstelling, achtergrond en geschiedenis van het bevolkingsonderzoek PSIE, de juiste uitvoering van de screening, informed consent procedures, registratie van gegevens, en uitslagen en vervolgacties.

Meer informatie en de link naar de e-learning op: www.rivm.nl/pns/scholing/psie/

 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!