MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Palliatieve zorg, Gastro-enterologie, Ouderengeneeskunde, Algemeen & overig
ICPC:
A, D
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Diarree in de palliatieve fase
Accreditatie Periode: 17-04-2019 t/m 17-04-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Palliatieve zorg', 'Gastro-enterologie'|'Ouderengeneeskunde' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De specialist ouderengeneeskunde heeft regelmatig te maken met patiënten in de palliatief-terminale fase. Een goed beleid biedt zoveel mogelijk palliatie voor de klachten van de patiënt. Dit beleid kan ook zonder inzet van middelen en methodieken die in de klinische setting voorhanden zijn uitgevoerd worden wanneer het niet meer wenselijk of mogelijk is om een patiënt in te sturen naar het ziekenhuis.

Van groot belang is de eigen kennis en kunde van de specialist ouderengeneeskunde, en die behoort up-to-date te zijn, zeker op het gebied van de palliatieve zorg. Dit geldt zeker ook voor de kennis over de diagnostiek en het beleid bij belastende symptomen als diarree, loze aandrang en tenesmi-symptomen die een ernstige lijdensdruk met zich mee kunnen brengen voor patiënten met een matige en kwetsbare conditie. In een dergelijke situatie mag een snel en accuraat optreden verwacht worden. Aan de hand van de inhoud van deze cursus kan de specialist ouderengeneeskunde vragen en problemen op dit gebied op deskundige en effectieve wijze tegemoet treden.

Na het volgen van deze cursus:

  • heeft u kennis over de etiologie, diagnostiek en behandelwijze van diarree, loze aandrang en tenesmi in de palliatieve fase.
  • kunt u inschatten in hoeverre en op welke wijze deze problematiek belastend is voor een patiënt in de laatste levensfase.
  • kunt u een symptoomverlichtend beleid voeren bij klachten die het gevolg zijn van diarree, loze aandrang en tenesmi.
  • kunt u de patiënt, diens naasten en de leden van het zorg- en behandelteam informeren over de achtergronden van de hierbij behorende klachten en van het hiervoor ingestelde symptomatische beleid.

Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!