MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Instituut Verantwoord Medicijngebruik
kosten
basistarief
€ 10
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Endocrinologie, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
A, T
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Medicamenteuze behandeling van diabetes mellitus type 2

Het aantal personen met diabetes mellitus type 2 (DM2) is de laatste jaren sterk toegenomen. Naar verwachting neemt het aantal diabeten tot 2030 met nog eens 30 procent toe. De behandeling van patiënten met DM2 vindt voor een groot deel plaats in de eerstelijnszorg. 

Voor de behandeling van DM2 zijn diverse (groepen) geneesmiddelen op de markt. In de afgelopen jaren zijn er bovendien nieuwe geneesmiddelen voor DM2 op de markt gekomen. Deze e-learningcursus gaat in op de verschillende behandelmogelijkheden voor DM2 en bespreekt de voor- en nadelen van de beschikbare geneesmiddelen en de plaats van alle middelen aan de hand van het medicamenteuze stappenplan in de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018).

In deze cursus komen aan bod: streefwaarden HbA1c, kenmerken van alle beschikbare bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, de plaats van deze middelen in het medicamenteuze stappenplan. De e-learningcursus gaat niet in op bijvoorbeeld de diagnose en complicaties van DM2. In de cursus beperkte aandacht voor het niet-medicamenteuze beleid.

Na afronding van deze cursus kun je:

  • de HbA1c-streefwaarde van patiënten vaststellen.
  • de behandelstappen bij de behandeling van DM2 toelichten.
  • de belangrijkste kenmerken benoemen van middelen uit het medicamenteuze stappenplan van de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018).
  • de belangrijkste kenmerken benoemen van middelen buiten het medicamenteuze stappenplan van de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018).
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!