MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Health[e]Foundation
kosten
basistarief
€ 150
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Eerstelijns psychische zorg (ex-)vluchtelingen (Engelstalig)
Accreditatie Periode: 22-8-2018 t/m 9-12-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'GGZ & psychiatrie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Door oorlog en conflicten is het aantal vluchtelingen in de afgelopen jaren sterk toegenomen waarvan een deel een (tijdelijke) verblijfsvergunning krijgt in ons land.

De situatie in het land van herkomst, de vlucht en de aankomst in een nieuw land kunnen een grote impact hebben op de psychische gezondheid van deze mensen. Een deel ervaart posttraumatische klachten, waarbij het van belang is dat de symptomen herkend en correct geïnterpreteerd worden in de eerstelijn. Hierbij moet rekening gehouden worden met culturele factoren en verschillen.

Daarom biedt Health[e]Foundation de training '1e-lijns psychische zorg (ex-)vluchtelingen' aan. Deze bestaat uit twee e-learning modules om 1e-lijns medewerkers te ondersteunen en achtergrondinformatie en instrumenten te bieden voor het herkennen en interpreteren van posttraumatische klachten bij (ex-) vluchtelingen en andere niet-westerse patiënten in de eerstelijnspraktijk. Naast artsen en POH's is de e-learning ook geschikt voor andere zorgverleners.

De e-learning bevat 2 modules: 'Zorgverlener patiënt interactie' en 'Geestelijke gezondheid', die per module gemiddeld 1,5 uur studietijd kost. Elke module bevat achtergrond- en theoretische informatie, praktische tips, links naar nuttige websites en handvatten hoe te handelen in de praktijk. Iedere module begint en eindigt met een test. In de module worden de participanten door middel van video's, vragen, vraagstukken, casussen geactiveerd om de theorie te verwerken en te implementeren in de praktijk. De training 'Eerstelijns psychische zorg (ex-) vluchtelingen' is in nauwe samenwerking met Arq en Arq Academy tot stand gekomen.

Na de training

  • kunnen de deelnemers signalen van psychotrauma (waaronder PTSS) bij (ex-) vluchtelingen herkennen en interpreteren.
  • hebben de deelnemers kennis over culturele factoren op posttraumatische klachten.
  • weten de deelnemers welke verwijsmogelijkheden er zijn en kunnen enkele eerstelijnsinterventies toepassen.

Deze e-learning stelt zorgverleners in staat om de juiste kwaliteit van zorg te leveren aan vluchtelingen. Door het geven van meer achtergrondinformatie over vluchtelingen/statushouders en specifiek advies hoe psychische problemen te herkennen, behandelen, verwijzen en hulp te verlenen, kunnen ernstige gezondheidsproblemen worden voorkomen. Gezonde vluchtelingen kunnen sneller integreren, de taal leren en werk vinden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!