MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 6 uur
organisatie
Changing Healthcare B.V.
kosten
basistarief
€ 295,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
ICT & eHealth, Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
abonnement
e
learning
eHealth basis voor de huisarts (8 modules)
Accreditatie Periode: 21-12-2017 t/m 20-12-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'ICT & eHealth' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Het jaarabonnement eHealth basis in de huisartspraktijk ondersteunt de huisarts bij de implementatie van eHealth in zijn of haar praktijk. Het jaarabonnement bestaat uit 8 e-learningmodules van ongeveer 1 uur. Voor 6 van de 8 modules wordt accreditatie aangevraagd.

Implementatie van een of meerdere vormen van eHealth in de huisartsenpraktijk is meer dan het selecteren van de juiste aanbieder. De implementatie raakt een groot deel van de praktijkprocessen en heeft invloed op de patiëntenzorg. Tegelijkertijd hebben veel huisartsen vragen of twijfels over de rol van eHealth in hun praktijk. Sommige huisartsen willen wel met eHealth aan de slag, maar hebben vragen over veiligheid, implementatie en zoeken naar kaders. Dit weerhoudt hen vaak om te starten met eHealth.

In de e-learningmodules uit het jaarabonnement worden ervaringen uit theorie en praktijk gebundeld en worden handvatten voor implementatie aangereikt. De praktijkverhalen van andere huisartsen die hen voorgingen zijn enerzijds stimulerende voorbeelden maar bieden ook een pragmatische kijk op veel gehoorde dilemma’s. Hun praktijkervaringen ondersteunen de huisarts die start met eHealth om de juiste keuzes te maken zodat deze niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Het jaarabonnement bestaat uit 8 e-learning modules. De cursist heeft na aanmelding 1 jaar toegang tot de 8 modules en kan zelf bepalen in welke volgorde deze doorgenomen worden. Het is niet verplicht alle modules te doen, voor iedere module is afzonderlijk accreditatie aangevraagd.

Het jaarabonnement eHealth basis bevat de volgende e-learningmodules:

 • Introductie eHealth voor de huisartsenpraktijk.
 • De geïnformeerde patiënt, omgaan met online informatie in het spreekuur.
 • eRecept, online een recept verlengen. 
 • eConsult, online contact tussen patiënt en huisarts.
 • eAfspraak, online een afspraak plannen in de huisartsenpraktijk.
 • Apps in de huisartsenpraktijk. 
 • Introductie Social media (hiervoor wordt geen accreditatie aangevraagd).
 • Dienstverlening:  een model voor samenwerking en gedeelde regie (hiervoor wordt geen accreditatie aangevraagd).

Na afloop:

 • heeft de huisarts voldoende inhoudelijke kennis over eHealth voor de huisartspraktijk:
  • Hij/Zij heeft voldoende basiskennis over desbetreffende eHealthvorm in het algemeen en meer specifiek de mogelijkheden ervan voor de huisartsenpraktijk.
  • Hij/Zij kent de verschillende functies die desbetreffende eHealthvorm kan hebben voor de huisartsenpraktijk.
 • weet de huisarts hoe hij/zij de vijf eHealth basisvormen voor de huisartspraktijk kan integreren, zodanig dat de huisarts, de assistente en praktijkondersteuner hiermee kunnen werken. De vijf basisvormen zijn: online informatie, apps, eAfspraak en eConsult en eRecept.heeft de huisarts voldoende basiskennis over social media om na te denken over de rol van social media voor zijn/haar praktijk, passend binnen de professionele kaders.
  • Hij/Zij kent de stappen en aandachtspunten bij het gebruik van desbetreffende eHealthvorm in de individuele patiëntenzorg.
  • hij/Zij is bereid om desbetreffende eHealthvorm in de patiëntenzorg te gebruiken.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!