MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
BKC Moving Media Makers
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Longziekten
onderwerp(en):
COPD/Astma
ICPC:
A, R
sponsoring
Boehringer Ingelheim
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Gebruik inhalatiecorticosteroïden bij COPD-patiënten
Accreditatie Periode: 19-1-2018 t/m 18-1-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Longziekten'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De visie op het gebruik van inhalatiecorticosteroïden (ICS) bij COPD is aan het veranderen en recente studies bevestigen de waarneming dat ICS niet in alle gevallen bijdraagt aan een optimale COPD behandeling. Hoe evalueert U de voor- en nadelen van ICS gebruik voor uw COPD-patiënten? De keuze om een ICS wel of niet voor te schrijven, of het gebruik ervan te stoppen, kan best lastig zijn.

In deze module gaan we door middel van vragen, casuïstiek en gerichte feedback in op de huidige inzichten rondom ICS-gebruik bij COPD volgens de NHG-standaard COPD en de vernieuwde GOLD-richtlijn en wat deze kunnen betekenen voor uw patiënten.

Aan de hand van een aantal stellingen kunt u vervolgens aangeven waar u zelf in de praktijk het meest tegen aanloopt en krijgt u daarover praktische tips van Frits Fransen, longarts in het CIRO en in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ , expert op het gebied van astma/COPD.

Na voltooiing van deze module heeft u een beter beeld van het gebruik van ICS bij COPD en de nieuwe inzichten en richtlijnen op dit gebied. Dit helpt u bij de keuze voor een optimaler behandeling van uw COPD-patiënten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!