MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 599
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Oncologie, Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - De rol van de huisarts bij chronische kankerzorg
Accreditatie Periode: 22-02-2016 t/m 22-02-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Oncologie' of 'Algemeen & overig'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Door de vergrijzing en de verbeterde behandelingsmogelijkheden bij kanker neemt het aantal mensen met kanker snel toe. Ondanks dat kanker steeds vaker een chronische, in plaats van een dodelijke ziekte is, is het inmiddels doodsoorzaak nummer één. Vanwege deze nieuwe status als chronische ziekte en het feit dat door de toename in aantallen de capaciteit in de tweede lijn tekort gaat schieten, verschuift een groot deel van de zorg voor patiënten met kanker op korte termijn naar de huisarts. Maar wat is nu de rol van de huisarts bij kankerzorg en wat vindt u van die rolverschuiving? Welke handvatten zijn beschikbaar om in de verschillende fases van kankerzorg optimale zorg te bieden?

De e-learning ’De rol van de huisarts bij chronische kankerzorg - nu en in de toekomst’ helpt om inzicht te krijgen en verder opinie te vormen, in de verschillende onderdelen van het zorgproces voor kanker, waarbij de rol van de huisarts per fase van het zorgproces centraal staat.

Leerdoelen

  • De huisarts vormt, voor het totale en de individuele onderdelen van het zorgproces van kanker, inzicht en opinie over de rol van de huisarts bij diagnostiek van-, en zorg voor patiënten met kanker.
  • De huisarts herhaalt en verkrijgt basiskennis zoals door NHG gesteld als nodig voor de toekomstige huisarts.
  • De huisarts vergroot zijn/haar arsenaal mbt mogelijkheden tot het bieden van zorg aan de patiënt met kanker.

Auteur: C.W. Helsper MD PhD

Charles Helsper is arts en klinisch epidemioloog en heeft een achtergrond in de huisartsgeneeskunde als voormalig huisarts in opleiding. Daarbij is hij sinds enkele jaren coördinator van de onderzoekslijn 'Kanker en huisartsgeneeskunde' bij de afdeling huisartsgeneeskunde van het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde, in het UMC Utrecht. Binnen zijn onderzoekslijn wordt onderzoek uitgevoerd naar de optimale vormgeving van de rol huisarts bij kankerzorg.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!