MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
MEDtalks Nederland B.V.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Gynaecologie
ICPC:
A, W
sponsoring
Bayer
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
{*} Masterclass Gynaecologie - Versterkt menstrueel bloedverlies
Accreditatie Periode: 14-3-2016 t/m 13-3-2018
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Gynaecologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De masterclass versterkt menstrueel bloedverlies geeft een overzicht van de behandelingsmogelijkheden die voor vrouwen met versterkt menstrueel bloedverlies (VMB) beschikbaar zijn. Aan de hand van een drietal patiëntcasussen leren huisartsen hoe hevig menstrueel bloedverlies te herkennen en te behandelen. Al vragende wordt de kijker tot nadenken aangespoord: welke vragen stel je op het spreekuur? Wat zijn de oorzaken van VMB? Wat zijn het mechanisme, gebruik en contra-indicaties van de diverse behandelingsmogelijkheden? En wat is voor deze patiënt de beste behandeloptie?

Na afloop van deze nascholing is de cursist bekend met:

 1. de definitie, oorzaken en gevolgen van versterkt menstrueel bloedverlies.
 2. de symptomen, anamnese en lichamelijke onderzoeken horende bij verstrekt menstrueel bloedverlies.
 3. het gebruik van de menstruatiescorekaart als onderdeel van de diagnose voor verstrekt menstrueel bloedverlies.
 4. wanneer een patiënt doorgestuurd behoort te worden naar de tweede lijn voor vervolgonderzoek en/of -behandeling.
 5. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van NSAIDs als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 6. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van tranexaminezuur als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 7. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van orale prostagenen als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 8. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van de anticonceptiepil als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 9. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van het hormoonspiraal als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 10. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van het myomectomiesysteem en resectoscoop als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 11. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van de endometriumablatie en specifiek de methode met radiofrequente bipolaire energie als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
 12. werking, bijwerkingen, gebruik en contra-indicaties van de hysterectomie als behandelmogelijkheid voor versterkt menstrueel bloedverlies.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!