MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
€ 42,35
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Kindergeneeskunde
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
{*} Signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld
Accreditatie Periode: 10-12-2015 t/m 9-12-2017
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'GGZ & psychiatrie' of 'Kindergeneeskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Deze cursus ondersteunt u om kindermishandeling en huiselijk geweld beter en eerder te herkennen. U leert welke signalen u op de huisartsenpost en in de huisartsenpraktijk kunt opvangen en hoe u deze kunt interpreteren.

De cursus biedt een variëteit aan werkvormen aan. Videofragmenten van lastige praktijksituaties concretiseren de leerstof, experts helpen u op weg om situaties te duiden, en door middel van interactieve vragen wisselt u ervaringen uit met collega’s. Daarnaast vindt u in de bibliotheek van de cursus extra informatie ter verdieping. De cursus sluit af met een kennistoets.

Deze cursus is een gezamenlijk initiatief van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) en The Next Page. De ontwikkeling van de cursus is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van VWS.

De belangrijkste leerdoelen zijn:

Kennis: De cursist heeft recente kennis over de vormen, de signalen, de omvang, het ontstaan en de gevolgen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Houding: De cursist is zich bewust dat kindermishandeling en huiselijk geweld voorkomt en erkent dat hij, binnen zijn taken en mogelijkheden, een verantwoordelijkheid heeft in de signalering en aanpak daarvan.

Vaardigheden: De cursist kan signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen, analyseren en zijn zorgen concreet onderbouwen aan de hand van vragen afgeleid van het SPUTOVAMO.
 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!