MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
Augeo Academy B.V.
kosten
basistarief
€ 36,30
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Wet- en regelgeving
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
{*} Werken met een meldcode huiselijk geweld tegen volwassenen
Accreditatie Periode: 31-12-2014 t/m 30-12-2016
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Wet- en regelgeving'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Volwassen mannen en vrouwen kunnen thuis in hun veiligheid en gezondheid worden bedreigd door een gezins- of familielid. Vaak is het een partner die gewelddadig is. Het kan ook om andere familieleden gaan.

In de meeste gevallen is sprake van een afhankelijkheidsrelatie tussen het slachtoffer en de pleger. Vaak zijn slachtoffers moeilijk in staat om het geweld zelf te stoppen. Artsen hebben vanwege hun zorgplicht de verantwoordelijkheid om dreigende schade voor volwassen patiënten te helpen voorkomen en kunnen derhalve een belangrijke rol spelen in bespreekbaar maken van huiselijk geweld tegen volwassenen en helpen het geweld te stoppen.

Aanpak huiselijk geweld
U werkt voornamelijk met volwassen patiënten. De stappen die u zet bij vermoedens van huiselijk geweld tegen volwassenen zijn dezelfde als de stappen die neemt u bij vermoedens van kindermishandeling. Toch zijn er wat verschillen in de aanpak van geweld tegen kinderen of tegen volwassenen. Daarover gaat deze cursus.

Inhoud van de cursus
In de cursus is de KNMG-meldcode volwassenengeweld leidraad. Door het beantwoorden van vragen krijgt u kennis aangereikt over de verschillende vormen van huiselijk geweld tegen volwassenen, het ontstaan en de gevolgen van dit geweld en welke stappen u kunt nemen. Ook wordt kort aandacht besteed aan de Kindcheck; de verplichting om bij bepaalde groepen volwassen patiënten na te gaan of zij kinderen opvoeden, en of zij veilig zijn. De cursus bevat op de praktijk gebaseerde videocasuïstiek waarmee u oefent in gespreksvoering. Voor uitgebreide informatie over de Kindcheck verwijzen we je graag naar de gratis cursus Kindcheck en www.kindcheck.nl.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!